Donderdag 2 juni Wortelfeest!

Donderdag 2 juni is het zover, het is wortelfeest in Vastenavondkamp!

Iedereen wil in een wijk wonen waar je je thuis voelt, een plek waar je je geworteld voelt. Dat is niet altijd makkelijk in een wijk met veel verandering. Daarom het wortelfeest. Daarbij gaat het er om om enerzijds gezelligheid en verbinding te krijgen, aan de andere kant om eens stil te staan hoe dat nu zit met wortelen bij jou of je buurman. Van harte welkom!

Er zijn activiteiten voor kinderen en volwassenen op het schoolplein bij basisschool De Mikado. We beginnen om half vier.
Een greep uit het programma (kijk helemaal onder de flyer voor uitgebreidere toelichting).

(kinderen)

 • Steingood: beschilder een steen en maak een verhaal.
 • Sil Smets: Merlijn’s Magische Tover Tattoo Workshop.
 • Poppenkast met Frank Peters
 • Dansen met Ashley
 • Voorlezen van verhalen over De Ontaarde Boom door Herman Verweij

(volwassen)

 • Het geluid van de wijk, audioverhalen uit de wijk, door Karlijn Kruchten
 • 360 Stories, hoor elkaars verhaal via dit mooie spel.

En voor iedereen: Doe mee met ouderwetse Nederlandsche Spellen!

Of je komt gewoon langs voor een kop koffie of soep.

Zie ook de flyer hieronder. Hopelijk ben je er bij!

Programma: 

15:30-17:30. Activiteiten van steeds 20 minuten in rondes.

Kinderen

 • Steingood. Wow, wist je dat je hele mooie kunstwerken van natuurstenen kunt maken? Kom verven en je komt er achter. Daarnaast gaan we ook nog eens lekker babbelen. Wat jij te vertellen hebt kan straks iedereen die de steen vindt terugluisteren!
 • Urban Dance Studio Venlo. Doe de worteldans! Door dansen voel je je lekker in je lichaam. Je lichaam wordt als een huis waarin je je lekker thuis voelt, een huis dat stevig staat bovendien. Zo stevig als een gewortelde boom! 
 • Voorlezen onder de boom. (Herman Verweij). Er is maar één iemand die het echte verhaal kent van de boom die in het park in de lucht hing: Herman. Hij zal vertellen wat er precies gebeurd is in dit spannende verhaal. Vlak naast de boom die weer veilig in de grond staat, maar kijk de pin zit er nog in!

 • Merlijn’s Magische Tover Tattoo Workshop.(Sil Smets). Je gaat met Merlijn de tovenaar een speciale toverdrank brouwen. Je maakt een tattoo om jouw wortels te laten groeien op jouw favoriete plek. Een hele lieve tovenares gaat jouw samen met Merlijn helpen!
 • Poppenkast Frank Peters. Jan Klaassen bouwt zijn huisje op bij het Wortelfeest. Hij gaat op zoek naar de kroon van de koning. In zijn schuurtje vindt hij een brief, maar wat is dat nu? Een spannend avontuur begint!

 

(volwassen)

 Het geluid van de wijk (Karlijn van Kruchten). In deze audio vertelling hoor je hoe de wijk klinkt volgens de bewoners. Wie woont er hier? En wat betekent het voor je om hier te wonen? Is het hier stil of is er juist geluid? Wat voor muziekstuk zou de wijk zijn? Welke geluiden hoor je? Zet een koptelefoon op en kom luisteren!

(Voor iedereen)

Doe mee met ouderwetse Nederlandsche Spellen! Wist je dat men in Nederland vroeger veel meer speelde dan nu? Samen spellen doen is lachen en gezellig! Wortels groeien het best in losse grond. Mensen verbinden het makkelijkst in losse gekkigheid. Een buik die schudt van het lachen maakt de gezamenlijke grond los!!

 

17:00-19:30 Barbecue met activiteiten. (aanmelden via joostsplinter@gmail.com)

 • 360 Stories. Leer elkaars verhalen, achtergrond en dromen kennen via die bijzondere spel. Wordt verrast door verschillen en overeenkomsten met andere wijkbewoners. Een spel zonder verliezers, waarna iedereen rijker naar huis gaat!
 • Flessenpost. Er zijn een aantal flessen uit De Maas gevist met verhalen van mensen die zich niet helemaal geworteld voelen. Wat herken jij in deze verhalen, wat verbaast je? Een leuk gesprek voor tijdens een lekkere maaltijd.
Translate »