Verhalenvangers

Waar gaat het om?

Mensen zijn lopende verhalen. Ook jouw buren. Waar liggen hun wortels? Waar liggen de jouwe? Misschien heeft men oude verhalen over de wijk, misschien persoonlijke over gisteren. Ben jij benieuwd naar de (levens)verhalen uit de wijk, of sta je open je verhaal te delen?  Ga dan aan de slag als Verhalenvanger bij Wortelen in je Wijk/ Bibliotheek Venlo.
Je kunt zelf bepalen of je de verhalen in tekst, audio of video vastlegt! Wanneer je klaar bent stuur je het verhaal op en zetten wij het op de site, zodat iedereen het kan bekijken.
Je kunt iedereen vragen, een familielid, een buurman, een winkeleigenaar uit de buurt, het maakt niet uit. Je kunt een interview op straat doen, bij iemand thuis, wat je wil. Zorg alleen dat het geluid goed is. Je kunt er ook een verhaalvorm van maken, zoals je hier op de site wel meer verhalen ziet.
Het is leuk en interessant op deze manier iemand (opnieuw) te leren kennen. Het zal je verbazen.

Voorbeeldvragen

We hebben een aantal voorbeeldvragen voor je op een rij gezet:

  • Waar liggen jouw wortels? (Waar ben je geboren en getogen? Hoe was het daar? Wat vond je mooi en wat vond je vreselijk?)
  • Wat zijn de plekken die je het meest zijn gebleven van die plek? Wat betekenen die plekken voor jou?
  • Wanneer ben je naar deze wijk gekomen? Wat zijn hier plekken die je bijzonder vindt? Wat betekenen die plekken voor jou?
  • Wat heb je zien veranderen in deze wijk?
  • Heb je wel eens het gevoel je wortels te zijn verloren of dat je wortels bedreigd worden?
  • Waar kijk je naar met melancholie of heimwee?
  • Wat zou jou helpen je meer thuis te voelen?

We zien jouw verhaal tegemoet! Mail het naar msteeghs@bibliotheekvenlo.nl of info@infoworteleninjewijk.nl.
Hieronder zie je een voorbeeldvideo. In Coronatijd opgenomen via de Zoom. Deze opname is niet bewerkt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen alleen bepaalde stukken uit te knippen.

Translate »